bakłażany jak grzyby z majonezem na zimę

45 min
3 porcje
Bakłażany jak grzyby z majonezem na zimę
0

Jeśli kochasz bakłażany, ale chcesz czegoś bardziej oryginalnego, ten przepis jest dla ciebie. Z dodatkiem majonezu i przypraw okazuje się coś zupełnie nowego. I nikt nie odróżnia takich bakłażanów od grzybów-bardzo ciekawe rozwiązanie –

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i smaż na oleju na złoty kolor.

Obrać bakłażana, pokroić w kostkę i gotować w osolonej wodzie przez 2 minuty po ugotowaniu. Wrzuć do durszlaka.

Wyciśnij bakłażana z nadmiaru wody i smaż na oleju, aż się zarumieni.

Wymieszaj wszystkie składniki i włóż do sterylnych słoików.

Sterylizuj je przez kolejne 15 minut i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy