Zebrałeś przerośnięte ogórki w ogrodzie? Nie denerwuj się, będą również doskonałym przygotowaniem na zimę. Może to być sałatka z ogórków z keczupem. Obierz warzywa z twardej skórki, posiekaj i postępuj zgodnie z przepisem.
Składniki
- ogórki - 3 kg
- ketchup - 200 g
- czosnek - 5 ząbki
- ziele angielskie - 2 groszek
- czarny pieprz - 4 groszek
- Olej roślinny - 100 ml
- kwas cytrynowy - 2 g
- cukier - 100 g
- Sol - 80 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki na małe kawałki.
Dodaj cukier, sól i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj, przykryj i odstaw na 40 do 60 minut.
Dodaj keczup, przyprawy, olej, kwas cytrynowy i dobrze wymieszaj.
Ustaw garnek na małym ogniu i gotuj sałatkę przez 15 minut.
Napełnij przygotowane słoiki, zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy