pieczenie 22.07.2022

ptysie z bekonem i serem

40 min
4 porcje
Ptysie z boczkiem i serem
weyo, stock.adobe.com
0

Wolę zwijać takie ptysie, a następnie kroić w krążki zamiast robić zamknięte placki. Jest o wiele wygodniejszy z cienkimi wstążkami boczku i kawałkami sera. W razie potrzeby możesz posypać je sezamem lub nasionami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cienko rozwałkowane ciasto na kilka szerokich pasków.

Posyp papryką, ułóż plastry bekonu i sera.

Zwiń bułki i wyślij je na 10 minut do zamrażarki.

Cienko pokrój, posmaruj ubitym jajkiem i piecz w piekarniku przez około 15 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy