Miłośnicy przekąsek mogą skorzystać z tego przepisu i zrobić w domu niesamowicie pyszne chipsy rybne. Aby to zrobić, najlepiej użyć filetów z drapieżników i ryb morskich. Polecam wybrać sandacza, szczupaka, łososia lub pstrąga.
Składniki
- ryba (filet) – 500 g
- sos sojowy - 2 art.
- papryka - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety rybne na cienkie plasterki i włóż do miski.
Dodaj sos sojowy, sól, przyprawy i dobrze wymieszaj. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Połóż kawałki ryby na tacy suszarki elektrycznej i susz przez 6-8 godzin w 60 stopniach. Okresowo odłączaj urządzenie, aby odwrócić i zamienić kawałki ryby.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy