Przygotowanie obfitych wegetariańskich kanapek bezmięsnych jest o wiele łatwiejsze niż na pierwszy rzut oka. Złap świetny pomysł z tofu i smażonymi grzybami. Świeże warzywa zapewniają przyjemną różnorodność. W razie potrzeby dodaj dowolny ulubiony sos.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- czerwona kapusta - 50 g
- cebula fioletowa - 0,5 kawałki
- sałata - 4 liścia
- Tofu - 200 g
- pieczarki - 6-8 sztuk
- pomidory - 2 kawałki
- sól - 1 szczypta
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 szczypta
- zioła prowansalskie - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż chleb na suchej patelni, aż się zarumieni.
Pokrój pomidory w cienkie kliny, a fioletową cebulę w pióra. Drobno posiekaj kapustę.
Pokrój grzyby na talerze i smaż na złoty kolor solą i pieprzem.
Dwie płyty tofu o grubości około 7-10 mm posyp ziołami i usmaż na grillu lub w niewielkiej ilości oleju.
Ułóż kanapki: chleb, jarmuż, liść sałaty, pomidory, tofu, grzyby, cebulę, liść sałaty i chleb.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy