We Francji przekąska nosi piękną nazwę "Croc-Monsieur". Francuska kanapka jest przygotowywana z sosem beszamelowym, który można wcześniej ugotować. To jedyny etap przepisu, który zajmuje dużo czasu. Wszystkie inne czynności są szybkie i łatwe.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpuść masło na małej patelni.
Dodaj mąkę i smaż przez 2-3 minuty, często mieszając.
Dodaj sól, gałkę muszkatołową i ciepłe mleko. Mieszaj i gotuj sos, aż zgęstnieje.
Zetrzyj oba rodzaje sera na drobnej tarce.
Pokrój szynkę w cienkie plasterki.
Połóż dwie kromki chleba na wyłożonej blasze do pieczenia i posmaruj sosem beszamelowym.
Połóż szynkę, posyp dwoma rodzajami sera.
Dodaj trochę więcej sosu i przykryj drugą kromką chleba.
Posyp Francuskie kanapki pozostałym serem i piecz przez 5-7 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.