przekąski 28.06.2023

prosty i pyszny pieczeń na świątecznym stole

1 godz. 30 min.
4 porcje
Prosty i pyszny pieczeń na świątecznym stole
timolina, stock.adobe.com
0

Uczty rzadko są kompletne bez dania mięsnego. Jeśli twój świąteczny stół nie jest wyjątkiem, radzę skorzystać z tego przepisu. Prosty i pyszny pieczeń można podawać na zimno lub na gorąco, ale koniecznie w towarzystwie ulubionych sosów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Chleb pokruszyć w misce z ciepłym mlekiem i odstawić na 10 minut.

Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj.

Wymieszaj mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, chleb z mlekiem, musztardę, sól i przyprawy.

Wymieszaj i dobrze ubij, aż pojawi się lepkość.

Uformuj mieloną bułkę i szczelnie zawiń w dwie warstwy folii.

Piecz przez 45 minut w temperaturze 190 stopni.

Ostrożnie rozpakuj folię i włóż pieczeń do piekarnika na kolejne 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy