Zaskocz gości oryginalną przekąską: zrób kanapki z jesiotrem. Wędzony filet z ryby drapieżnej świetnie komponuje się z plasterkami awokado, ogórkiem i gotowanym jajkiem. Chleb może być używany przez każdego: zarówno z czarnym, jak i białym okazuje się równie smaczny.
Składniki
- jesiotr (filet wędzony) – 100 g
- jaja kurze (gotowane) – 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- awokado - 1 rzecz
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- chleb - 4 plasterki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado przekrój na pół, obierz, usuń pestkę.
Pokrój miąższ owocu na cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój jesiotra, ogórka i obrane jajko.
Połóż kawałki awokado na kanapkach.
Dodaj jajko, ogórek i jesiotra.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy