Bułki pita są świetne, ponieważ można w nie zawinąć dosłownie każde nadzienie. Otwiera to nieograniczoną przestrzeń do eksperymentowania z szeroką gamą składników. Oto kolejny przepis na wygraną, który bardzo mi się podoba!
Składniki
- Pita - 2 kawałki
- paluszki krabowe - 200 g
- kukurydza - 150 g
- ser - 100 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- koperek - 1 pęczek
- majonez - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka, pozwól im ostygnąć i obierz.
Pokrój jajka i paluszki krabowe w drobną kostkę, dodaj do nich kukurydzę i starty ser.
Dodaj drobno posiekany koperek i wymieszaj nadzienie z majonezem.
Równomiernie rozprowadź miksturę na chlebie pita, lekko nie sięgając do krawędzi, i zwiń ją w ciasną bułkę.
Owinąć rolkę szczelnie folią i pozostawić do namoczenia w lodówce na co najmniej godzinę.
Pokrój przekąskę w krążki o grubości około 3 cm.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy