przekąski 08.02.2022

chipsy serowe w piekarniku

10 min
4 porcje
Chipsy serowe w piekarniku
FomaA, stock.adobe.com
0

Na pewno widziałeś podobne chipsy serowe w różnego rodzaju programach kulinarnych. Mogą ozdobić inne potrawy lub służyć jako niezależna przekąska do piwa. W tym przepisie powiem Ci, jak je ugotować, aby ładnie wyschły, a nie tylko się stopiły!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj cheddar na grubej tarce i wymieszaj z ziołami.

Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Ułóż ser w odległości od siebie małymi, płaskimi wyspami. Nie zjeżdżalnie!

Wyślij ser na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Wyjmij, gdy frytki wyschną tak bardzo, jak to możliwe.

Wyjmij porcję z blachy do pieczenia wraz z pergaminem i pozostaw do wyschnięcia na powietrzu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy