Na pewno widziałeś podobne chipsy serowe w różnego rodzaju programach kulinarnych. Mogą ozdobić inne potrawy lub służyć jako niezależna przekąska do piwa. W tym przepisie powiem Ci, jak je ugotować, aby ładnie wyschły, a nie tylko się stopiły!
Składniki
- Ser Cheddar - 350 g
- zioła prowansalskie - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cheddar na grubej tarce i wymieszaj z ziołami.
Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Ułóż ser w odległości od siebie małymi, płaskimi wyspami. Nie zjeżdżalnie!
Wyślij ser na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Wyjmij, gdy frytki wyschną tak bardzo, jak to możliwe.
Wyjmij porcję z blachy do pieczenia wraz z pergaminem i pozostaw do wyschnięcia na powietrzu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy