Sałatka z paluszków krabowych może być podawana na różne sposoby. Na przykład w postaci małej, schludnej przekąski w pomidorach koktajlowych. Oczywiście musisz je bardzo ostrożnie nadziewać, ale trochę cierpliwości – i na pewno ci się uda!
Składniki
- pomidory (koktajlowe) – 12 sztuk
- paluszki krabowe - 6 sztuk
- kukurydza - 2 art.
- majonez - 2 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- ser topiony - 60 g
- Zieleń - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajko do miękkości i zetrzyj na drobnej tarce.
Na tej samej tarce zetrzyj ser i mrożone paluszki krabowe.
Dodaj kukurydzę i majonez do nadzienia i dokładnie wymieszaj.
Odetnij wierzchołki pomidorów, napełnij nadzieniem i posyp posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy