przekąski 22.01.2022

faszerowane jajka z brokułami

15 min
4 porcje
Faszerowane jajka z brokułami
DEMI VAA SUNILA, stock.adobe.com
0

Pyszna, zdrowa i szybka przekąska okazuje się również bardzo jasna. Mieszanka żółtych żółtek z zielonymi różyczkami brokułów pobudza apetyt i po prostu podnosi na duchu sam wygląd. Podczas serwowania radzę udekorować nadziewane jajka nasionami, sezamem lub serem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo, delikatnie obierz, przekrój na pół i oddziel żółtka.

Drobno pokrusz żółtka i przenieś je do miski.

Podziel brokuły na różyczki, gotuj przez 3-5 minut i pokrój tak drobno, jak to możliwe.

Zmiel fetę i wymieszaj z żółtkami i brokułami. Dodaj przyprawy i majonez i wymieszaj.

Napełnij połówki jajek nadzieniem i posyp nasionami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy