Pyszna, zdrowa i szybka przekąska okazuje się również bardzo jasna. Mieszanka żółtych żółtek z zielonymi różyczkami brokułów pobudza apetyt i po prostu podnosi na duchu sam wygląd. Podczas serwowania radzę udekorować nadziewane jajka nasionami, sezamem lub serem.
Składniki
- jaja kurze - 6 sztuk
- brokuły - 150 g
- feta - 70 g
- majonez - 2 art.
- nasiona słonecznika - 3 art.
- czarny pieprz - 1 szczypta
- Chili - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo, delikatnie obierz, przekrój na pół i oddziel żółtka.
Drobno pokrusz żółtka i przenieś je do miski.
Podziel brokuły na różyczki, gotuj przez 3-5 minut i pokrój tak drobno, jak to możliwe.
Zmiel fetę i wymieszaj z żółtkami i brokułami. Dodaj przyprawy i majonez i wymieszaj.
Napełnij połówki jajek nadzieniem i posyp nasionami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy