Chciałbym wysłać grecką taramasalatę do skarbonki niezwykłych przekąsek, która jest przygotowywana z kawioru dorsza. Okazuje się, że jest to gęsty sos lub delikatna Pasta do kanapek. Możesz maczać w nim inne przekąski lub jeść tak łatwo.
Składniki
- kawior z dorsza - 200 g
- mleko - 1 szkło
- biały chleb - 3-4 plasterki
- papryka - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1.5 art.
- cebula (słodki) – 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- oliwa z oliwek - 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz chleb i namocz miękisz w mleku przez 10-15 minut.
Wyciśnij chleb. Resztki mleka nie są potrzebne.
Wyślij wszystkie składniki do blendera i ubij przekąskę, aż będzie gładka.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy