przekąski 22.01.2022

kawior warzywny ze szpinakiem, kolendrą i orzechami

45 min
4 porcje
Kawior warzywny ze szpinakiem, kolendrą i orzechami
Viktorija, stock.adobe.com
0

Spośród setek i tysięcy opcji kawioru warzywnego uważam ten za jeden z najbardziej oryginalnych. Ma zupełnie inny smak i konsystencję – a wszystko dzięki szpinakowi, kolendrze i orzechom w kompozycji. Podawaj z chlebem lub tartletami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Piecz umyte bakłażany w piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż będą miękkie. Wygodnie jest sprawdzić gotowość za pomocą zapałki.

Gdy są jeszcze gorące, zdejmij skórkę i zmiel w blenderze.

Posiekaj orzechy osobno i osobno-wszystkie warzywa z czosnkiem.

Drobno posiekaj cebulę, smaż na oleju roślinnym na złoty kolor i dodaj do niej orzechy.

Po kilku minutach dodaj bakłażana, a po kilku dodaj sól i pieprz.

Na samym końcu dodaj zioła i posiekaną ostrą paprykę, dokładnie wymieszaj kawior i dopraw do smaku balsamicznym.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy