Kto powiedział, że pyszne kanapki muszą być z kiełbasą? Ta opcja z bakłażanem nie jest gorsza. Ale najpierw muszą być smażone, a następnie powiem Ci, jak to zrobić, a jednocześnie jak pozbyć się goryczy.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- bakłażany - 1 rzecz
- ser twarogowy - 120 g
- czosnek - 2 ząbki
- sałata - 4 liścia
- kolendra - 4 gałązki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól morska - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana na cienkie plasterki, sól, pozostaw na kilka minut i spłucz.
Daitiyo im do wyschnięcia i usmaż z obu stron na grillu lub patelni.
Podobnie usmaż chleb. Posmaruj go twarogiem i ułóż na liściu sałaty i plasterku bakłażana.
Skrop oliwą z oliwek i posyp przyprawami i posiekaną kolendrą z czosnkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy