Oprócz pasty mięsnej i serowej na chlebie bardzo lubię eksperymentować z warzywami. Otwiera to niemal nieograniczoną przestrzeń do poszukiwania nowych smaków i kombinacji. Dzisiaj chcę podzielić się przepisem na pastę z bakłażana.
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- orzechy włoskie - 2 garści
- czosnek - 0.5 głowice
- papryka - 1 łyżeczka
- kolendra - 1 łyżeczka
- chmiel-suneli - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz wszystkie warzywa w folii w piekarniku do miękkości w 180 stopniach. W przypadku bakłażana to około godziny.
Obierz wszystko i pokrój losowo.
Osusz orzechy na patelni bez oleju.
Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa i dopraw pastę do smaku.
W razie potrzeby dodaj do niego miękkie masło.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy