Jeśli lubisz pieczoną paprykę, proponuję ugotować z nią najdelikatniejszego dorsza. Podawaj je po prostu lub uzupełnij je innym dodatkiem. Na przykład dobrze sprawdzają się tłuczone ziemniaki lub puree kalafiorowe z serem. Radzę wybrać pieprz w różnych odcieniach – dzięki temu danie okazuje się znacznie jaśniejsze.
Składniki
- dorsz - 500 g
- papryka - 3 kawałki
- rozmaryn - 2 gałązki
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
- sól morska - 0.5 łyżeczka
- cytryna - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj paprykę i połóż na folii.
Posyp kawałkami dorsza, plasterkami cytryny i gałązkami rozmarynu.
Sól, pieprz, zawiń w folię i piecz rybę w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy