Czy kiedykolwiek próbowałeś zrobić zapiekankę z twarogu z kaszą kukurydzianą? Nadaje jej ciekawy smak, konsystencję i piękny złoty odcień. Aby danie było jeszcze bardziej oryginalne, tym razem dodamy dynię.
Składniki
- twaróg - 400 g
- Dynia (puree) – 250 g
- kasza kukurydziana (płytkie) – 3 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj wcześniej puree z dyni i zmiel je blenderem z twarogiem.
Dodaj jajka, przyprawy do smaku i kaszę kukurydzianą i pozostaw obrabiany przedmiot na 10-15 minut.
Włóż masę twarogową do miski multicookera i gotuj w trybie "Pieczenia" przez około godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy