pierwsze dania 22.01.2022

bulion z ogonów wołowych

3 godz. 20 min.
6 porcji
Bulion z ogonów wołowych
steevy84, stock.adobe.com
0

Jeśli nadal nie wiesz, co zrobić z ogonami wołowymi – mówię Ci, jak ugotować z nich pyszny i aromatyczny bulion. A potem możesz dodać do niego warzywa do smaku, ugotować zupę lub przygotować na jej podstawie SOS.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogony wołowe na kawałki i smaż je na złoty kolor na dużym ogniu.

Usuń nadmiar tłuszczu ręcznikami papierowymi, zalej ogony wodą i umieść na dużym ogniu.

Doprowadzić do wrzenia, usunąć pianę i dodać wszystkie pozostałe składniki w całości, z wyjątkiem soli.

Gotuj bulion przez około 3-3, 5 godziny i sól 20 minut przed gotowaniem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy