Kiedy musisz szybko ugotować pierwszy, pomaga mi ten wspaniały przepis. Marynatę gotuje się na gotowym bulionie, bez jęczmienia i innych dodatków. Okazuje się prostą i satysfakcjonującą zupę. Grzanki polecam dodać tuż przed podaniem.
Składniki
dla marynaty:
- ogórki (słone) – 200 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- czarny pieprz - 4 groszek
- sól - do smaku
- bulion mięsny - 1,5 L
do zgłoszenia:
- pietruszka - 3 gałązki
- krakersy - garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki, obraną cebulę i ziemniaki.
Zagotuj bulion, dodaj ziemniaki, czarne ziarna pieprzu, ogórki i gotuj przez 10 minut.
Podsmaż cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.
Wlej smażyć na patelnię i gotuj przez kolejne 5 minut.
Sól, zdejmij z ognia i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.
Podczas serwowania dodaj do talerza krakersy i świeżą natkę pietruszki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy