pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z boczkiem i wędzonkami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z boczkiem i wędzonym mięsem
marysckin, stock.adobe.com
0

Taka prosta i łatwa zupa grochowa spodoba się nawet początkującym, którzy mogą ją przygotować bez wysiłku. Wymaga czasu, ale nie ma skomplikowanych składników i procesów kulinarnych. Aby uzyskać smak i bogactwo, dodaj boczek i wędzone mięso.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz groszek przez noc, a następnie spłucz. Gotuj przez około godzinę.

Dodaj wędzone mięso i po kolejnych 10 minutach dodaj pokrojone ziemniaki.

Posiekaj boczek i cebulę, zetrzyj marchewki i smaż wszystko razem na złoty kolor. Dodaj posiekany czosnek i przyprawy.

Wyślij smażenie do zupy i gotuj przez kolejne 20 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy