pierwsze dania 14.03.2022

marynata z fasolą

1 godz. 15 min.
4 porcje
Marynata z fasolą
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Aby marynata była jeszcze bardziej satysfakcjonująca, proponuję dodać do niej garść gotowanej lub konserwowanej fasoli. A jeśli chcesz uzyskać tak bogaty złoty kolor, weź łyżkę lub inną kurkumę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij mięso wodą i gotuj do miękkości.

Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki, marchewkę i cebulę. Gotuj, aż ziemniaki będą gotowe.

Wlej solankę, dodaj fasolę i starte ogórki, dopraw zupę do smaku.

Gotuj marynatę przez kolejne 3-5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy