Jeśli nie masz świeżej kapusty, ale została garść kiszonej – to wystarczy na barszcz. Dzielę się świetnym przepisem opartym na bogatym bulionie wołowym. Radzę gotować mięso z wyprzedzeniem, aby nie tracić czasu.
Składniki
- wołowina - 350 g
- kapusta kiszona - 200 g
- marchew - 2 kawałki
- Burak - 1 rzecz
- Pasta pomidorowa - 1 łyżeczka
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- ziemniaki - 300 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę na małym ogniu przez około półtorej godziny.
Dodaj pokrojone ziemniaki do gotującego się bulionu i gotuj przez 10 minut.
Cienko pokrój marchewkę, buraki i cebulę. Smażyć do miękkości.
Dodaj kiszoną kapustę i pomidora, wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.
Wyślij smażenie do barszczu, dopraw i gotuj przez kolejne 15 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy