pierwsze dania 28.03.2022

barszcz z wołowiną i kiszoną kapustą

2 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz z wołowiną i kiszoną kapustą
pobaralia, stock.adobe.com
0

Jeśli nie masz świeżej kapusty, ale została garść kiszonej – to wystarczy na barszcz. Dzielę się świetnym przepisem opartym na bogatym bulionie wołowym. Radzę gotować mięso z wyprzedzeniem, aby nie tracić czasu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę na małym ogniu przez około półtorej godziny.

Dodaj pokrojone ziemniaki do gotującego się bulionu i gotuj przez 10 minut.

Cienko pokrój marchewkę, buraki i cebulę. Smażyć do miękkości.

Dodaj kiszoną kapustę i pomidora, wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.

Wyślij smażenie do barszczu, dopraw i gotuj przez kolejne 15 minut na małym ogniu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy