pierwsze dania 22.01.2022

ucho jesiotra z cytryną

1 godz. 0 min.
6 porcji
Ucho jesiotra z cytryną
JackF, stock.adobe.com
0

Na szczęście, aby przygotować zupę, nowoczesna gospodyni nie musi łowić ryb i rozpalać ognia. Wystarczy kupić produkty, przygotować naczynia i skorzystać ze sprawdzonego przepisu. Mówię Ci, jak gotować ucho jesiotra z cytryną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jesiotra obrać, wypatroszyć, pokroić i spłukać.

Złóż liść laurowy, głowę i ogon jesiotra na patelnię. Wlej zimną wodę i gotuj przez 30 minut po ugotowaniu.

Obierz ziemniaki, cebulę i pokrój.

Wlej ziemniaki i filety rybne na patelnię. Kontynuuj gotowanie przez 10 minut.

Pokrój cytrynę w cienkie plasterki. Wlej kilka kółek do rondla z uchem, resztę pozostaw do podania.

Posiekaj połowę pietruszki i dodaj do ucha. Sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Podczas serwowania dodaj do talerza świeżą natkę pietruszki i cytrynę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy