pierwsze dania 18.03.2022

wegańska zupa grochowa w powolnej kuchence

1 godz. 30 min.
4 porcje
Wegańska zupa grochowa w powolnej kuchence
Adelina, stock.adobe.com
0

Zupa grochowa wcale nie musi być gotowana na mięsie lub wędzonkach. Powiem Ci, jak zrobić domową wersję wegańską, a nawet ugotować ją w powolnej kuchence. Podawaj z ziołami, grzankami lub smażoną cebulą do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez noc. Opłucz, wlej do miski wolnowaru i przykryj bulionem lub wodą.

Gotuj przez półtorej godziny w trybie gotowania lub zup.

Drobno posiekaj ziemniaki, posiekaj cebulę i seler i zetrzyj marchewki. Po godzinie Wyślij do wolnowaru.

Gotuj zupę do końca programu i 5 minut przed końcem dodaj przyprawy i posiekaną kolendrę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy