Łosoś i jesiotr są uważane za najsmaczniejsze ryby do zupy rybnej. Wyobraź sobie, jakie danie okaże się, jeśli ugotujesz z tych dwóch rodzajów ryb! Radzę używać minimalnej ilości warzyw i przypraw, aby nie przerwać pysznego aromatu.
Składniki
- jesiotr (filet) – 500 g
- czerwona ryba (filet) – 400 g
- cebula - 2 kawałki
- pietruszka - pół
- czarny pieprz - 4 groszek
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filety z jesiotra i czerwonej ryby opłucz pod bieżącą wodą, pokrój na małe kawałki.
Obierz cebulę. Pokrój jedną sztukę w grube pierścienie, drugą pozostaw w całości.
W rondlu z zimną wodą ułóż całą cebulę, czarne ziarna pieprzu i wiązaną wiązkę pietruszki.
Gotuj przez 10 minut, Złap cebulę, natkę pietruszki i wyrzuć.
Dodaj kawałki jesiotra i kontynuuj gotowanie przez 15 minut na małym ogniu.
Złap jesiotra i delikatnie przecedź bulion przez gazę.
Garnek z bulionem wróć do ognia, dodaj czerwoną rybę i gotuj przez kolejne 10 minut po ugotowaniu.
Dodaj krążki cebuli, ugotowane kawałki jesiotra i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.
Sól, wyłącz i przykryj przez 15 minut.