pierwsze dania 22.01.2022

bogate ucho jesiotra i łososia

50 min
5 porcji
Bogate ucho jesiotra i łososia
Fanfo, stock.adobe.com
0

Łosoś i jesiotr są uważane za najsmaczniejsze ryby do zupy rybnej. Wyobraź sobie, jakie danie okaże się, jeśli ugotujesz z tych dwóch rodzajów ryb! Radzę używać minimalnej ilości warzyw i przypraw, aby nie przerwać pysznego aromatu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z jesiotra i czerwonej ryby opłucz pod bieżącą wodą, pokrój na małe kawałki.

Obierz cebulę. Pokrój jedną sztukę w grube pierścienie, drugą pozostaw w całości.

W rondlu z zimną wodą ułóż całą cebulę, czarne ziarna pieprzu i wiązaną wiązkę pietruszki.

Gotuj przez 10 minut, Złap cebulę, natkę pietruszki i wyrzuć.

Dodaj kawałki jesiotra i kontynuuj gotowanie przez 15 minut na małym ogniu.

Złap jesiotra i delikatnie przecedź bulion przez gazę.

Garnek z bulionem wróć do ognia, dodaj czerwoną rybę i gotuj przez kolejne 10 minut po ugotowaniu.

Dodaj krążki cebuli, ugotowane kawałki jesiotra i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.

Sól, wyłącz i przykryj przez 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy