pierwsze dania 24.11.2022

zupa grochowa z kiszoną kapustą i boczkiem

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z kiszoną kapustą i boczkiem
Natalia Hanin, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się z wami niezwykłą wersją zupy grochowej - z kiszoną kapustą. Podobne przepisy znajdują się w kuchni niemieckiej, czeskiej, węgierskiej i Polskiej. Pamiętaj, aby dodać przyprawy do smaku i posypać ziołami podczas serwowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj wieprzowinę do miękkości, odłóż na bok i odcedź bulion.

Groszek moczyć wcześniej, a następnie gotować w bulionie do miękkości.

Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Smażyć do miękkości, dodać kiszoną kapustę i dusić przez 5-7 minut.

Dodaj kurkumę do smażenia i wyślij ją do zupy.

Pokrój tam wieprzowinę, boczek i wędzone mięso.

Gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut i dopraw.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy