Jeśli nie lubisz zbyt skomplikowanych smaków lub po prostu nie lubisz zagłuszać delikatnej czerwonej ryby obfitością przypraw – ten przepis jest dla ciebie. Łosoś, ziarna pieprzu i nic więcej. Aby delikatna ryba nigdzie się nie przypaliła, radzę przykryć blachę do pieczenia pergaminem.
Składniki
- łosoś - 3 kawałek
- tymianek - 1 gałązka
- Mieszanka groszku pieprzowego - 2 szczypta
- oliwa z oliwek - 3 art.
- czosnek - 2 ząbki
- sól morska - 3 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie wymieszaj olej z przyprawami, zmiażdżonym czosnkiem i posiekanym tymiankiem.
Natrzyj kawałki łososia tym olejem, połóż na pergaminie i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy