Aby dokładnie upiec warzywa, ta bułka będzie musiała upiec dłużej. Ale jeśli wybierzesz odpowiednią temperaturę, kurczak nie spali się i nie wyschnie. Podczas serwowania możesz przymocować rolkę szaszłykami-dzięki czemu na pewno nie rozpadnie się nawet podczas jedzenia.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- szpinak - 60 g
- marchew - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- seler - 1 łodyga
- ser topiony - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż kurczaka cienką warstwą na zakładkę i ubij przez folię.
Posyp filety przyprawami do smaku. Rozłóż posiekany szpinak.
Pokrój wszystkie warzywa i ser topiony w paski, a także ułóż na krawędzi fileta.
Zwinąć ciasną rolkę, owinąć folią i piec w piekarniku przez 70-75 minut w temperaturze 160 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy