Zapiekanka z ryżem i startą cukinią to już prawie pełne ciasto. W przepisie powiem Ci, jak to zrobić poprawnie, aby nic się nie rozpadło. A dla urody spróbuj ugotować go w kręconej formie do ciasta.
Składniki
- ryż - 300 g
- cukinia - 300 g
- ser - 100 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ryż do miękkości.
Zetrzyj cukinię i cebulę i lekko ściśnij. Dodaj tam zmiażdżony czosnek i przyprawy.
Wymieszaj warzywa z ryżem i tartym serem. Ubij jajka i ponownie wymieszaj.
Włóż masę do formy i wyślij do piekarnika na 35-40 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy