dania główne 01.02.2022

skrzydełka z kurczaka z miodem, czosnkiem i sosem tkemali

45 min
5 porcji
Skrzydełka z kurczaka z miodem, czosnkiem i sosem tkemali
Nitr, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gruziński sos tkemali i często dodaję go do różnych potraw. Ostatnio na przykład upiekłam z nim skrzydełka z kurczaka. W połączeniu z miodem okazuje się bardzo oryginalny i apetyczny. Po prostu musisz spróbować tego pysznego przepisu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz skrzydełka kurczaka i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.

Osobno wymieszaj sos, miód, mielony pieprz, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wymieszaj skrzydełka z przygotowaną marynatą, przykryj folią spożywczą i pozostaw do marynowania na 1 godzinę.

Nasmaruj blachę do pieczenia olejem, ułóż skrzydełka i wyślij na 35 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy