W tym przepisie nie ma nic skomplikowanego. Najważniejsze jest gotowanie na dużym ogniu i nie używanie dużej ilości soli. Postępuj zgodnie z zaleceniami wskazanymi w przepisie, a na pewno otrzymasz pyszny kebab z wątroby wieprzowej. Podawaj z marynowaną cebulą i ulubionymi sosami.
Składniki
- wątróbka wieprzowa - 1 kg
- cebula - 4 kawałki
- sos sojowy - 1 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- liść laurowy - 2 kawałki
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wątrobę wieprzową na małe kawałki, włóż do miski i zalej zimną wodą przez 15 minut.
Odcedź, umieść wątrobę na desce i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Obierz cebulę i drobno posiekaj. Możesz użyć blendera lub maszynki do mięsa.
Połącz wątrobę, cebulę, przyprawy, sos sojowy, olej i sól w misce. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 12 godzin.
Umieść wątrobę na szaszłykach i smaż na grillu przez 20-25 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy