dania główne 21.07.2023

szaszłyki z wątróbki wieprzowej na grillu

35 min
4 porcje
Szaszłyk z wątróbki wieprzowej na grillu
ismishko, stock.adobe.com
0

W tym przepisie nie ma nic skomplikowanego. Najważniejsze jest gotowanie na dużym ogniu i nie używanie dużej ilości soli. Postępuj zgodnie z zaleceniami wskazanymi w przepisie, a na pewno otrzymasz pyszny kebab z wątroby wieprzowej. Podawaj z marynowaną cebulą i ulubionymi sosami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wątrobę wieprzową na małe kawałki, włóż do miski i zalej zimną wodą przez 15 minut.

Odcedź, umieść wątrobę na desce i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Obierz cebulę i drobno posiekaj. Możesz użyć blendera lub maszynki do mięsa.

Połącz wątrobę, cebulę, przyprawy, sos sojowy, olej i sól w misce. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 12 godzin.

Umieść wątrobę na szaszłykach i smaż na grillu przez 20-25 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy