Gulasz można gotować przez cały rok: latem ze świeżych warzyw, a zimą z tego, co jest pod ręką. Ten przepis jest odpowiedni na każdą okazję, ponieważ niezbędne produkty są zawsze sprzedawane w sklepie. A jeśli nie znajdziesz świeżej papryki, użyj mrożonej.
Składniki
- wołowina - 500 g
- ziemniaki - 400 g
- papryka (średni) – 1 rzecz
- seler - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 3 art.
- sos pomidorowy - 100 ml
- liść laurowy - 2 kawałki
- ziele angielskie - 4 groszek
- sól - do smaku
- woda (hot) – 500 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę, seler, obraną paprykę, ziemniaki i cebulę.
Włącz program "SMAŻENIE" i usmaż wołowinę na oleju.
Dodaj cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.
Dodaj ziemniaki, paprykę, seler i smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut.
Dodaj gorącą wodę, sos pomidorowy i sól. Zamknij pokrywę i aktywuj program "gaszenie"na 1 godzinę. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy