dania główne 23.02.2022

gulasz wołowy z ziemniakami, selerem i papryką

1 godz. 30 min.
6 porcji
Gulasz wołowy z ziemniakami, selerem i papryką
exclusive-design, stock.adobe.com
0

Gulasz można gotować przez cały rok: latem ze świeżych warzyw, a zimą z tego, co jest pod ręką. Ten przepis jest odpowiedni na każdą okazję, ponieważ niezbędne produkty są zawsze sprzedawane w sklepie. A jeśli nie znajdziesz świeżej papryki, użyj mrożonej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, seler, obraną paprykę, ziemniaki i cebulę.

Włącz program "SMAŻENIE" i usmaż wołowinę na oleju.

Dodaj cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.

Dodaj ziemniaki, paprykę, seler i smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut.

Dodaj gorącą wodę, sos pomidorowy i sól. Zamknij pokrywę i aktywuj program "gaszenie"na 1 godzinę. Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez kolejne 15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy