dania główne 23.02.2022

omlet z pieczarkami i czosnkiem w piekarniku

45 min
3 porcje
Omlet z pieczarkami i czosnkiem w piekarniku
Maria, stock.adobe.com
0

We Francji każdy kucharz wie, jak zrobić bezbłędny omlet. Rzemiosło jest doskonalone przez lata ciągłych poszukiwań. Na szczęście do tego przepisu nie są potrzebne żadne specjalne umiejętności kulinarne. Wszystko jest tak proste, że nawet dziecko może sobie z tym poradzić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pieczarki na małe kawałki.

Obierz ząbki czosnku i pokrój w talerze.

Roztop masło na patelni i smaż pieczarki do miękkości.

Dodaj czosnek, zmieloną gałkę muszkatołową i sól. Wymieszaj i wyłącz po 1 minucie.

Jajka lekko ubij z mielonym pieprzem, solą i ciepłym mlekiem.

Dodaj pieczarki i wymieszaj.

Nasmaruj formę oliwą z oliwek, wlej obrabiany przedmiot i piecz przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy