Shawarma to danie, które w bezpośrednim sensie łączy ludzi z różnych kultur i narodowości, oferując połączenie aromatycznego mięsa, świeżych warzyw i różnych sosów. Na przykład dzisiaj proponuję ugotować go z indykiem.
Składniki
- Pita - 2 liścia
- Indyk - 250 g
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- pomidory koktajlowe - 4 pomidora
- ogórki - 1 rzecz
- awokado - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- jogurt grecki - 100 ml
- papryka - 0.5 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz jogurt, zmiażdżony czosnek i paprykę.
Piecz indyka w przyprawach w folii przez 35-40 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Cienko pokrój indyka i wszystkie warzywa.
Posmaruj chleb pita jogurtem, ułóż mieszankę sałatkową, a następnie resztę nadzienia.
Zawiń shawarmę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy