przekąski 03.07.2023

Shawarma z indykiem w domu

45 min
2 porcje
Shawarma z indykiem w domu
Zkolra, stock.adobe.com
0

Shawarma to danie, które w bezpośrednim sensie łączy ludzi z różnych kultur i narodowości, oferując połączenie aromatycznego mięsa, świeżych warzyw i różnych sosów. Na przykład dzisiaj proponuję ugotować go z indykiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz jogurt, zmiażdżony czosnek i paprykę.

Piecz indyka w przyprawach w folii przez 35-40 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Cienko pokrój indyka i wszystkie warzywa.

Posmaruj chleb pita jogurtem, ułóż mieszankę sałatkową, a następnie resztę nadzienia.

Zawiń shawarmę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy