przekąski 22.01.2022

bułki z krewetkami i warzywami

40 min
4 porcje
Bułki z krewetkami i warzywami
starkovphoto, stock.adobe.com
0

Takie bułki z krewetkami i warzywami są nie tylko bardzo smaczne, ale także piękne. Wygodne jest również to, że odpowiednie są tutaj krewetki o różnych rozmiarach-wystarczy zmienić ich liczbę w nadzieniu. Podczas serwowania dodaj japoński majonez lub ulubiony ostry sos.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ryż we wrzącej wodzie, aż go wchłonie. Dopraw octem, dodaj cukier i sól i wymieszaj.

Ubij jajko. Zanurz obrane krewetki w jajku, a następnie w bułce tartej i usmaż.

Połóż warstwę ryżu na arkuszu nori. Na nim z jednej strony łyżka kawioru rybnego, a na wierzchu liść sałaty, pokrojone w paski ogórki i awokado z krewetkami.

Zwinąć ciasną rolkę za pomocą maty i pokroić nożem zwilżonym wodą. Zrób to samo z resztą bułek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy