Podczas pieczenia mintaja z warzywami należy wziąć pod uwagę tylko jeden ważny niuans: ryba gotuje się bardzo szybko. Czasami ten czas nie wystarcza na warzywa, takie jak ziemniaki lub dynia. Następnie należy je lekko przygotować z wyprzedzeniem. I możesz po prostu obejść się bez takich składników i wybrać bardziej odpowiednie produkty.
Składniki
- mintaj - 600 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 160 g
- cukinia - 1 rzecz
- bakłażan - 1 rzecz
- pieczarki - 200 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- pasta pomidorowa - 2 art.
- sos sojowy - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa losowo i złóż w rękaw do pieczenia.
Dodaj tam kawałki mintaja. Wlać olej, sos sojowy i koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku.
Wszystko delikatnie wymieszaj, zawiąż rękaw i piecz rybę w piekarniku przez 25 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy