To kolejna odmiana klasycznej zupy minestrone, która z pewnością spodoba się wszystkim miłośnikom lekkich zup warzywnych. Gotuję go na bulionie warzywnym – i okazuje się, że jest to całkowicie wegetariańskie danie. Ale możesz wziąć dowolny do smaku.
Składniki
- bulion warzywny - 2 L
- por - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- brokuły - 150 g
- marchew - 1 rzecz
- fasolka szparagowa - 150 g
- zielony groszek - 100 g
- kukurydza - 100 g
- pasta pomidorowa - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj bulion i wyślij tam losowo pokrojone warzywa.
Gotuj zupę przez około 10 minut i dodaj pomidora z przyprawami.
Gotuj przez kolejne 5 minut i zdejmowanie zupa jarzynowa z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy