pierwsze dania 04.02.2022

kremowa zupa z cukinii ze szpinakiem i śmietaną

20 min
4 porcje
Kremowa zupa z cukinii ze szpinakiem i śmietaną
Oleg Samoylov, stock.adobe.com
0

Wystarczy dodać trochę śmietany do cukinii – a teraz kremowa zupa staje się jeszcze delikatniejsza i przyjemniejsza. A dla bogatszego smaku używam szpinaku i przypraw. Danie jest bardzo lekkie i niskokaloryczne, ale bardzo interesujące.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj szpinak i smaż przez kilka minut na mieszance olejów.

Dodaj zmiażdżony czosnek i pokrojoną w kostkę cukinię. Smaż jeszcze przez kilka minut.

Wlać bulion warzywny do pożądanej konsystencji. Dusić przez 5 minut i zmiksować zupę blenderem.

Wlej tam ciepłą śmietanę, dodaj wszystkie przyprawy i wymieszaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy