Jedną z moich ulubionych domowych sztuczek jest dodanie kurkumy do klarownych zup warzywnych. Jest to idealny naturalny barwnik, który nadaje potrawie Czarujący złoty odcień. A dla gęstości i sytości proponuję wziąć ryż.
Składniki
- rosół z kurczaka - 2 L
- ryż - 60 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- zielony groszek - 150 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- kurkuma - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj bulion i dodaj pokrojone ziemniaki i ryż.
Gotuj przez 5 minut i dodaj drobno posiekaną marchewkę z cebulą.
Po kolejnych 5 minutach dodaj groszek i wszystkie przyprawy.
Gotuj zupę, aż ryż i ziemniaki będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy