Jasna pomarańczowa zupa przyciąga przede wszystkim swoim bogatym kolorem. Wydaje się, że ogrzewa po prostu swoją obecnością. Aby uzyskać taki efekt, potrzebujesz czerwonej soczewicy, jak największej ilości marchewki i bardzo małej przyprawy.
Składniki
- bulion mięsny - 2.5 L
- czerwona soczewica (puszka) – 1-2 banki
- marchew - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- kurkuma - 1 łyżeczka
- papryka (wędzony) – 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewki w plasterki i drobno posiekaj cebulę.
Zagotuj bulion, dodaj cebulę z marchewką i gotuj przez 5 minut.
Dodaj soczewicę i gotuj przez kolejne 5 minut.
Dodaj wszystkie przyprawy, wymieszaj zupę, podgrzewaj przez kilka minut i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy