Mam kilka przepisów na puree z zupy marchewkowej i jest to jeden z najlepszych. Być może jest to najbardziej korzystna opcja, aby rozpocząć znajomość takich potraw. Podczas serwowania radzę udekorować go ziołami i pesto.
Składniki
- marchew - 700 g
- pomidory - 2 kawałki
- cebula - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę i pomidory na średnie kawałki i podsmaż na oliwie z oliwek.
Obierz pomidory i zmiksuj w blenderze. Wlać do warzyw.
Dusić wszystko razem przez kilka minut, dodać wodę i gotować, aż marchewki będą miękkie.
Zmiksuj zupę blenderem i dodaj przyprawy do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy