Nie tylko zielony groszek nadaje tej zupie puree jasny i bogaty kolor, ale także trochę szpinaku. W tym przepisie jest bardziej dla urody niż smaku, ale na pewno warto. A delikatna konsystencja i kremowy smak to zasługa kremu w kompozycji.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- groszek (zielony) – 400 g
- śmietana - 100 ml
- szpinak - 80 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj filety z kurczaka do miękkości. Wyślij tam zielony groszek i gotuj trochę do miękkości.
Posiekaj szpinak i lekko podsmaż na oliwie z oliwek.
Zmiel wszystkie składniki w blenderze z przyprawami i częścią bulionu do pożądanej konsystencji.
Wlej śmietanę i ponownie ubij zupę, podgrzej na kuchence przez 3 minuty i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy