Moim ulubionym sposobem na zachowanie smaku i aromatu znanego, ale wciąż egzotycznego owocu jest mandarynka w syropie. To słodki i aromatyczny deser, który można wykorzystać jako dodatek do lodów, ciast lub wypieków.
Składniki
- mandarynki - 1 kg
- cukier - 300 g
- woda - 600 ml
- kurkuma - 0.25 łyżeczka
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- kwas cytrynowy - 0.3 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż mandarynki na kliny i usuń wszystkie białe smugi.
Zagotuj wodę z cukrem i gotuj przez 5 minut.
Dodaj wszystkie przyprawy i gotuj syrop jeszcze trochę, aż zgęstnieje.
Wyślij plastry mandarynki do syropu i ponownie zagotuj.
Zwiń je w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy