dżem z czerwonej i białej porzeczki

30 min
4 porcje
Dżem z czerwonej i białej porzeczki
Anzhela, stock.adobe.com
0

Ten dżem to idealne połączenie słodyczy i kwaśności! Użyłam świeżych jagód czerwonej i białej porzeczki, które łatwo i szybko zamieniły się w pachnący i jasny dżem. Jednocześnie dodałem trochę soku z cytryny, aby podkreślić jasność smaku i przedłużyć okres przydatności do spożycia dżemu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij porzeczki od gałązek, posortuj i przykryj cukrem.

Pozostaw na kilka godzin lub na noc.

Lekko zetrzyj jagodę tłuczkiem, zagotuj i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Dodaj sok z cytryny i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy