Puree z jabłek i gruszek na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Puree z jabłek i gruszek na zimę
minadezhda, stock.adobe.com
0

Przecier owocowy to nie tylko jedzenie dla niemowląt, ale także gotowa szybka przekąska i doskonała baza do pieczenia lub deserów. Szczególnie podobały mi się tłuczone jabłka i gruszki, więc podzielę się z wami dzisiaj jego przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i gruszki, pokrój, zalej wodą i gotuj przez 20 minut.

Zmiel owoce w puree mikserem.

Dodaj cukier do smaku. Możesz dodać przyprawy lub mleko skondensowane.

Gotuj puree na małym ogniu do pożądanej gęstości.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy