dania główne 25.01.2022

cały różowy łosoś w piekarniku

45 min
4 porcje
Cały różowy łosoś w piekarniku
Pretti, stock.adobe.com
0

Pieczenie całej ryby jest o wiele łatwiejsze niż na pierwszy rzut oka. Zwłaszcza jeśli już poradziłeś sobie z jego czyszczeniem. Opowiem ci na przykładzie różowego łososia, który jest również szybko gotowany, jak każda czerwona ryba. Świetna opcja dla tych, którzy gotują coś takiego po raz pierwszy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i dokładnie umyj różowego łososia, natrzyj olejem i wszystkimi przyprawami.

Włóż grubo posiekany czosnek, plasterki cebuli i część ziół do brzucha.

Ułóż pozostałe zioła na wierzchu ryby i zawiń wszystko w folię.

Piecz różowego łososia w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 20 minut w folii, a następnie rozpakuj.

Piecz przez kolejne 10-15 minut, w zależności od wielkości ryby.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy