Filet z dorsza to solidna korzyść. Ma wiele niezbędnych substancji, ma dobry wpływ na układ sercowo-naczyniowy i kości, a także jest jednym z absolutnych rekordzistów pod względem zawartości białka. Jeśli więc podążasz za odżywianiem, ten prosty, codzienny przepis na pieczoną rybę z pewnością wielokrotnie pomoże ci w życiu codziennym.
Składniki
- dorsz (filet) – 600 g
- cytryna - 1 rzecz
- tymianek - 2 gałązki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
- sól morska - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filety z dorsza natrzeć solą i pieprzem, włożyć do formy i skropić oliwą z oliwek.
Ułóż plasterki cytryny i tymianek na wierzchu.
Piecz dorsza w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy