Wydawałoby się, że nie można zrobić wegańskiego sernika, ponieważ jest zrobiony z sera. Ale w rzeczywistości obecna różnorodność składników pozwala eksperymentować nawet z tak niebanalnym zadaniem. Ponadto zrobimy to bez cukru i bez pieczenia.
Składniki
- orzechy - 200 g
- cytryna - 0.5 kawałki
- miód - 2 art.
- śmietana (Kokosowe) – 50 g
- Tofu - 400 g
- olej kokosowy - 3 art.
- daktyle - 200 g
- płatki owsiane - 50 g
- kakao - 1 art.
- mąka kokosowa - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel 150 g orzechów, kakao, płatków owsianych w blenderze i dodaj olej kokosowy.
Wymieszaj, ułóż podstawę sernika i włóż do lodówki.
Wyciśnij sok i usuń skórkę z cytryny. Ubij śmietanę kokosową. Posiekaj pozostałe orzechy.
Wyślij wszystkie składniki do blendera i zmiksuj, aż będą gładkie.
Rozłóż masę na podstawie i ponownie włóż sernik do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy