desery 21.07.2023

Sernik z jagodami

45 min
4 porcje
Sernik z jagodami
Aliaksandr Siamko, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejsze serniki są moim zdaniem z jagodą. I z różnymi-które będą pod ręką. Proponuję dziś przygotować wersję z jagodami. Wspaniały sezonowy deser na herbatę, który z pewnością spodoba się całej rodzinie. I wegańskie!

Składniki

dla podstawy:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz orzechy nerkowca solą w 300 ml zimnej wody przez 3-4 godziny.

Zmiel wszystkie składniki bazy w blenderze, aż będą gładkie.

Mocno ubij masę do formy w kształcie ciasta. Wyślij do lodówki.

Zmiel w blenderze 150 g jagód z sokiem z cytryny, skórką, solą i miodem.

Odcedź orzechy nerkowca, dodaj orzechy do jagód i ponownie posiekaj, aż będą gładkie.

Ubij krem kokosowy, aż będzie puszysty za pomocą miksera. Wymieszaj z masą jagodową.

Dodaj pozostałe całe jagody i delikatnie wymieszaj.

Umieść nadzienie na cieście i wstaw do lodówki na kolejne 4-5 godzin.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy